Sòbol


Hi havia una vegada un poble anomenat Vilamala. Diu la llegenda que un dia va baixar Jesús en forma de vell.
Era el vespre i el vellet va anar passant per les cases del poble. Com que anava vestit com un pobre, la gent li deia que no, que no podia passar la nit a casa seva. Quan va haver recorregut tot el poble, va veure una casa en un lloc més elevat, fora del poble. Hi va anar i hi va trobar un matrimoni de vellets.
Els vellets, tot i ser molt pobres, el van acollir, li van donar menjar i li van dir que es podia quedar tants dies com volgués. El pobre els va dir que, a la nit sentirien molt terrabastall, però que no obrissin les finestres ni les portes per res del món. El matrimoni es va quedar molt estranyat, però li van fer cas.
Tal com va dir el vellet, a la nit hi va haver un terratrèmol, semblava que el món s'ensorrés, però aquells avis es van quedar tancats a casa sense mirar a fora per res. L'endemà al matí van anar a buscar el pobre, però no el van trobar, al seu llit hi van trobar una creu. Després, van mirar a fora hi van veure que el poble havia desaparegut, que estaven sols dalt d'un munt de penya-segats.


Arnau Besora i Dani Canals. (CES Sant Llorenç)




La casa era Sòbol i els penyassegats Vilamala.
Diuen que el que en va treure ho va posar una mica més avall, Vilamala sembla el motllo de Montserrat.













Hem aprofitat que han fet el camí nou per arribar-nos fins a Sòbol amb el carro dels nens.

Encara fa un bo de déu!

Comentaris

Entrades populars