Maladeta

Temps variable, doncs cap a Benasque a veure si aquest cop podem fer cim!! sinó ja portem el material per fer alguna ferrata, a Sessué o a Sacs!
Sortim a les 12 h del dissabte i a quarts de 5 comencem a caminar cap a la Renclusa des del pàrquing d'abans de Llanos del Hospital.

clapa de neu que no deixa pujar més amunt ( 73,2 m segons el Romà!!!)

Passem el pla d'Están, que està inundat i talla la carretera per tres punts.

Després fem una diagonal i anem remuntant cap al refu per no fer la volta fins a la Besurta i també poder-nos posar els esquís abans... En 2,30 h ens plantem a la Renclusa.


Ens posen amb uns francesos en una habitació de sis places amb bany, quin luxe!! sopem i a les nou al llit.
A les sis esmorzem i a dos quarts de set enfilem costes amunt, no fa gens de fred i el dia està variable amb més estones tapat que destapat i la neu tova.


En dues hores arribem a l'alçada del Portilló i en tres a la Rimaya.

la Rimaya (73,2 cm segons el Romà!!!)

No pensàvem trobar-la tant oberta però decidim que es pot passar i amunt que fa pujada. Entre posar grampons i "pitos i flautes" arribem al cim en 4 horetes mal comptades.


Al cim se'ns ha tapat el cel i fot molt vent així que baixem de seguida.

La neu de baixada està força tova però molt esquiable, més avall s'ha de vigilar de no quedar-te enfonsat!! tot i així una esquiada molt xula.
Ens treiem els esquís sota la Renclusa i amb els esquís a l'esquena, el cel tapat i alguna gota escadussera, arribem al pàrquing en 7 hores més o menys exactes!




Hem de comprar una càmera de vídeo més xica però de moment el Romà encara l'arrossega, rondinant!

Maladeta from aigüesjuntes on Vimeo.


.

Comentaris

Entrades populars